Wat doen we?

Voor het bereiken van een harmonieuzere samenleving probeert Camina gebruik te maken van bepaalde kunstvormen, met name via de driehoek: dans, ritme en spraak. 

Vanaf het begin van de mensheid tot nu zijn dans, ritme en spraak nuttig geweest om contact te maken met alles rondom ons. En niet alleen met mensen, maar ook met de natuur, de dieren of het bovennatuurlijke. 


Beweging, ritme en woorden zijn eenvoudige maar sterke instrumenten die contact ‘extreem’ bevorderen. Kinderen zingen en dansen al snel vanaf ze uit de luiers zijn. Het is door fysieke, zintuiglijke en emotionele expressie dat we communiceren en een band krijgen met elkaar.


Al deze natuurlijke instrumenten helpen ons de "5 dimensies" te verkennen waar we het in het begin al over hadden: contact zoeken met onszelf, met anderen, met  een gemeenschap, een cultuur en onze directe omgeving.

1) De Camina Dance School biedt ‘traditionele’ en ‘populaire’ Cubaanse danslessen aan voor volwassenen en jong volwassenen . De rijkdom van Cubaanse dans en muziek en hun culturele vertegenwoordiging zijn een enorme troef om mensen samen te brengen rondom deze kunstvormen. 

De school organiseert:

- wekelijkse lessen voor (jong) volwassenen in verschillende steden in België

- lokale en internationale workshops,

- evenementen waarbij we contact proberen te maken met andere dansers uit de regio (flashmobs, dansmeetings, shows)


2) Sociaal-culturele projecten in scholen, jeugdcentra, bedrijven en verenigingen. 

Deze projecten vertalen zich concreet in workshops met behulp van verschillende artistieke tools uit onze repertoire, dit om bepaalde onderwerpen te kunnen behandelen op verzoek van de aanvrager.


In ons repertoire werken we met technieken en tradities op het gebied van dans, zang, ritme, yoga, sport, spraak en theater.