Workshop: Dans, Ritme en Stem

Stresskliniek, ziekenhuis CHU-Brugmann


WORKSHOP

Onze workshop "Dans, Ritme en Stem"  is een ware reis en zorgt voor heel veel sfeer, expressie, gezelligheid en party-stemming.


DE GROEP

We doen wekelijks een les met de patiënten van de Stress Clinic van het ziekenhuis CHU-Bruggman, Brussel

DOELSTELLINGEN

Op een plezierige manier contact leren maken met de deelnemers waarbij we ons uitdrukken door middel van ritme, dans en stem.

Dit te laten ervaren niet alleen met onze hersenen maar ook met ons hele lichaam.


BESCHRIJVING :

De workshop "Dans, ritme en stem" is gebaseerd op de ritme-dansstem triade. Sommige dingen waar we vandaag naar op zoek gaan: het zoeken naar wortels, het zoeken naar de essentie van alles, vinden we door middel van eenvoudige vormen, gestileerd, sterk en gedeeld. Deze dansen en muziek vertegenwoordigen een hartslag en ademhaling. Deze universele pulsatie leeft in ieder van ons en maakt ons levend.

Tijdens het gebruik van deze dansen in de sociale en gezondheidsomgeving hebben we deze culturele evenementen aangepast om ze toegankelijker te maken voor het publiek zonder hun fundamentele kenmerken en betekenissen te verliezen. Wij geloven dat de therapeutische en individuele en collectieve evenwichtsrol die deze gebeurtenissen speelden en nog steeds spelen in traditionele culturen, niet vergeten mag worden.

We waren sterk geïnspireerd door een techniek die Primitive Expression wordt genoemd. PE is een vorm van danstherapie die fysieke en neuropsychologische voordelen biedt. Dit omvat ethische en maatschappelijke vormen die worden aangeboden voor re-enactment, evenals een stimulans voor succesvolle uitvoering en een uitdaging om te 'transcenderen'. In EP, spel, ritme, dans en lied op het symbolische niveau. Het doel is om de deelnemers te waarschuwen om te handelen en zichzelf te uiten, terwijl ze hun schijven op een positieve manier oriënteren "

Concepten die ons werk begeleiden:

1.- De kracht van Rhythm
2.- De eenvoud van dansbewegingen
3.- Het gebruik van de stem
4.- Het herhalingsproces
5.- Het belang van de groep
6.- Het spel