CAMINA DANCE SCHOOL

De ‘Camina Dance School’ biedt voornamelijk traditionele en populaire Cubaanse danslessen aan. 

De rijkdom van Cubaanse muziek en dans met zijn culturele vertegenwoordiging zijn een enorme troef om mensen samen te brengen. 

De school organiseert regelmatig lessen voor (jong) volwassenen in verschillende steden van België, alsook lokale en internationale workshops, flashmobs en evenementen waarin we contact proberen te maken met andere dansers uit de regio.


                          

Cubaanse, Afro-Cubaanse dansen en andere tradities:


- De Cubaanse volksdansen (o.a.: Salsa Casino, Son Cubano, Rumba, Mambo, Chachacha) zijn  menselijke expressies die via de Cubanen en hun mixed culture tot uiting kwamen. Cubaanse volksdansen worden over de hele wereld beoefend en blijven een hulpmiddel tot socializen onder een enorme aantrekkingskracht.


- Traditionele Afro-Cubaanse dansen (Cubaanse Rumba, Yoruba-traditie, Congo, Arara en Voodoo) nodigen ons uit om ons lichaam te verkennen en te leren hoe we het beter kunnen managen. Het is poetry in motion, re-connectie met de aarde en een reis doorheen de magische wereld van personages en liederen.


- Andere tradities: we werken eveneens met andere tradities uit Zuid-Amerika (Huaynos, Cueca, Cumbia), Brazilië (orishas en sambadans, hedendaagse kunst), India (Bharatanatyam, Odisi, Yoga), West-Afrika (Guinee) en Salve-cultuur (volksliederen en dansen van Wit-Rusland).


- De herinterpretatie van tradities en de verkenning van nieuwe technieken: creatief werk heeft een plaats op onze school en we creëren nog steeds nieuwe formats van workshops om verbanden te leggen tussen verschillende tradities. Daarnaast proberen we traditionele en volkskunst te verbinden en te herinterpreteren om onze "5 punten" te bereiken, zoals eerder vermeld. 


Om die reden werken we met ons lichaam verschillende technieken (zoals yoga, afro en ritmisch zingen) uit en onderhouden we tradities die het vermogen delen om verschillende niveaus van connectie te creëren.