Cours Afro Cuban Dance  

Afro-Cubaanse Yoruba, Congo, Arara en Voodoo dansen van Afrikaanse oorsprong worden vanuit Nigeria, Benin, Congo en Haïti ingevoerd naar Cuba.

De Afrocuban-dans is gebaseerd op een complexe en preciese techniek, die de coördinatie van alle lichaamsbewegingen omvat: borst, bekken, knieën, handen, voeten, schouders.

Deze bewegingen zijn bovenal voordelig als danser van Cubaanse en Latijnse dans: dit is de reden waarom het beoefenen van Afrocuban gebruikelijk is voor Salsa dansers van alle stijlen.


Bij Camina geloven we in het belang van de connectie tussen de dans en de drum en om die reden zijn alle lessen met LIVE BATA DRUMMING. Elke les begint bij de technische Yoruba: beweging van borst, knieën (moello), schouders, voeten en lichaamspositie. Tijdens de lessen leren we de specialiteiten en identificeren we stappen, ritmes en liederen van verschillende Yoruba-orisha's. Afgezien daarvan zullen we de blokken Congo en Arara aan het einde van elk trimester hebben, gebaseerd op de sterke schouderbeweging en verbinding met de grond. We nodigen je uit voor een prachtige Afrocuban-reis van muziek, dans en ritme!